Definita cuvantului neocatharsis
NEOCÁTHARSIS s. n. (Med.) Metodă psihanalitică prin care se provoacă reactualizarea evenimentelor din copilărie ale pacientului în scopul descărcării unor tensiuni. [Scris și: neocatarsis.Pr.: ne-o-ca-tar-sis] – Din fr. néo-catharsis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neocatharsis
RÁRA ÁVIS loc. s. raritate; om scump la vedere. (< lat. rara avis, pasăre rară) Vezi definitia »
CANÁBIS s. n. 1. (Livr.) Cânepă indiană (Cannabis indica). 2. Stupefiant extras din canabis (1). – Din fr., engl. cannabis. Vezi definitia »
EX-LÍBRIS, ex-librisuri, s. n. Vinietă aplicată pe o carte, purtând numele unei biblioteci, a bibliofilului sau o deviză. – Din fr. ex-libris, lat. ex libris. Vezi definitia »
CANARIS, Wilhelm (1887-1945), amiral german. Șef al serviciilor de spionaj și contraspionaj al armatei (Abwehr) între 1935 și 1944; arestat după atentatul împotriva lui Hitler din 20 iul. 1944, a fost executat. Vezi definitia »
HĂIS interj. Strigăt cu care se mână boii înjugați pentru a merge spre stânga. ◊ Loc. adj. Din (sau de) hăis(a) = (despre o vită înjugată) din stânga. ◊ Expr. (Adverbial sau substantivat) A face hăis(a) = a cârmi la stânga. A trage (sau a fi) unul la hăis și celălalt la cea sau a zice unul hăis și celălalt cea, se spune despre doi oameni care nu se înțeleg. A trage hăis(a) = a nu fi de acord cu alții. [Var.: hăisa interj.] – Cf. scr. ais. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z