Definita cuvantului transpersa
TRANSPERSÁ vb. tr. 1. a trece dintr-o parte în alta străbătând un corp; a străbate, a străpunge, a pătrunde. 2. (fig.) a descoperi, a dibui (un secret). (< fr. transpercer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu transpersa
DISPERSÁ vb. I. tr., refl. a (se) împrăștia, a (se) răspândi. ◊ (chim.) a realiza o dispersie, a se afla în stare de dispersie. II. tr. a împrăștia organizat populația, instituțiile etc. în timp de război, pentru a nu constitui obiective vizibile. ◊ a dispune unitățile militare pe subunități în raioane la distanțe mari, pentru a reduce posibilitățile inamicului de a le nimici. (< fr. disperser) Vezi definitia »
CLASÁ vb. I. tr. 1. A aranja, a ordona, a rândui (pe clase, pe categorii etc.); a grupa, a ordona ceva într-o ordine oarecare. ♦ A categorisi pe cineva, devenit inapt pentru muncă, potrivit gradului de invaliditate. ♦ refl. A obține un anumit loc într-un clasament, la o întrecere etc. 2. (Jur.) A înceta cercetările într-o anumită pricină, într-un anumit caz etc. din lipsa unor elemente sigure care să îndreptățească continuarea investigațiilor. [< fr. classer, cf. it. classare]. Vezi definitia »
PULSÁ vb. intr. 1. (despre sânge) a zvâcni, circulând prin artere. 2. (despre viață) a se desfășura într-un ritm regulat, viu; a fremăta, a palpita. (< lat. pulsare) Vezi definitia »
MORDANSÁ vb. I. tr. (Text.) A impregna o fibră sau o țesătură cu un mordant. [< fr. mordancer]. Vezi definitia »
sa va trag la muie la toti astia care lucreaza la dexonline :)))) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z