Definita cuvantului transuranian
TRANSURANIÁN, -Ă adj. transuranic. (< fr. transuranien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu transuranian
PRESPÁN, prespanuri, s. n. Carton fabricat din mai multe straturi de celuloză, impregnat cu ulei sau cu lac și satinat, care se folosește ca izolant în electrotehnică, în poligrafie etc. [Var.: preșpán s. n.] – Din fr. presspahn, germ. Presspan. Vezi definitia »
MONOPLÁN adj., s. n. (avion) cu un singur rând de aripi. (< fr. monoplan) Vezi definitia »
CIMERIÁN, -Ă, cimerieni, s. m. și f. 1. (s. m. și f.) Persoană făcând parte dintr-o populație cu origini obscure, probabil indo-europene și înrudite cu tracii sau iranicii, care a trăit în stepele din nordul Mării Negre și al Caucazului. 2. (s. f.) limba vorbită de cimerieni. 3. (s. m. și f.) Locuitor barbar din ținutul fantastic Cimmeria, pământul natal al lui Conan Barbarul, din scrierile autorului american Robert E. Howard. [ < fr. Cimmériens, gr. Κιμμέριοι ] Vezi definitia »
VETERÁN s. m. 1. ostaș roman liberat din armată, împroprietărit și declarat cetățean roman (în cazul când nu era mai dinainte). 2. soldat aflat de multă vreme în armată, care a luat parte la mai multe campanii. 3. (fig.) cel care a îmbătrânit într-o funcție, într-o instituție. (< fr. vétéran, lat. veteranus) Vezi definitia »
toroipan, toroipane s. n. 1. (reg.) ciomag, măciucă. 2. penis erect. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z