Definita cuvantului trapez
TRAPÉZ1 I. s. n. 1. patrulater care are drept baze două laturi paralele și neegale. 2. aparat de gimnastică dintr-o bară legată la capete cu două frânghii fixate de plafon. II. adj., s. n. 1. (mușchi) inserat pe partea posterioară a gâtului și a umărului. 2. (osul) cel mai din afară al carpului. (< fr. trapèze)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu trapez
GABONÉZ, -Ă, gabonezi, -e, s. m. și f., adj. 1. (Persoană) născută și crescută în Gabon. 2. (Locuitor) din Gabon. – Din fr. gabonais. Vezi definitia »
surinaméz (referitor la Surinam) adj. m., s. m., pl. surinamézi; adj. f., s. f. surinaméză, pl. surinaméze Vezi definitia »
IROCHÉZ, -Ă, irochezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte sau este originară dintr-o uniune de triburi indiene din nordul S.U.A. și din Canada. 2. Adj. Care aparține irochezilor (1), privitor la irochezi. – Din fr. iroquois. Vezi definitia »
TURCHÉZ, -EÁZĂ, turchezi, -e, adj. (Pop.) Albastru. – It. turchese. Vezi definitia »
GENEVÉZ, -Ă, genevézi, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care face parte din populația de bază a orașului sau a cantonului Geneva din Elveția sau este originară de acolo. (Geneva (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. genevois) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z