Definita cuvantului traul
TRAUL s. n. năvod destinat pescuitului marin în aglomerări de pești. (< engl. trawl)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu traul
kiahiul/kiahul, s.n. – (turc. înv.) partea de sus a veșmântului la femeile musulmane, care acoperă bustul Vezi definitia »
LOBÚL s. m. 1. lob mic. 2. diviziune a unui lob. (< fr. lobule, lat. lobulus) Vezi definitia »
Autovehicul de mici dimensiuni fabricat in Republica Democrată Germană, a cărui producție a inceput in anul 1957 și s-a sfarșit in anul 1991 odată cu reuniunea definitivă a Germaniei. De multe ori, numele de mașină Trabant se referă la modelul 601, deoarece producția acestuia a durat 25 ani fără modificări majore si fiind și cea mai raspândită varianta atat in versiune combi cât și in versiune berlina. Vezi definitia »
CURÚL, -Ă adj. Scaun curul = scaun de onoare, încrustat cu fildeș, pe care stăteau consulul și înalții magistrați romani; magistratură curulă = magistratură care dădea dreptul la un scaun curul; edil curul = magistrat din vechea Romă, care se ocupa cu construcțiile. [< lat. curulis, cf. fr. curule]. Vezi definitia »
APOSTOLUL (sau FAPTELELE APOSTOLILOR), carte cuprinsă în „Noul Testament”, în continuarea „Evangheliilor”, conținînd relatarea originilor creștinismului, prin activitatea apostolilor, după răstignirea lui Iisus Hristos. Cea mai veche traducere românească manuscrisă se află în „Codicele Voronețean”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z