Definita cuvantului trefilat
TREFILÁT s. n. trefilare. (< trefila)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu trefilat
DERIVÁT I. s. m. substanță preparată din altă substanță și care se aseamănă ca structură moleculară cu substanța din care provine. II. s. n. 1. produs industrial care se extrage dintr-o anumită materie primă. 2. cuvânt format prin derivare de la un alt cuvânt. 3. lucru care derivă din altul. III. s. f. (mat.) limita (finită) a raportului dintre creșterea unei funcții și creșterea argumentului, când acesta tinde către zero. (< deriva, după fr. dérivée) Vezi definitia »
PRIMARIÁT, primariate, s. n. 1. Funcție, titlu de primar (II); perioadă de timp în care cineva exercită această funcție. 2. Examen susținut de un medic pentru a obține titlul de medic primar. [Pr.: -ri-at] – Primar + suf. -iat. Vezi definitia »
POLIFONIZÁT, -Ă, polifonizați, -te, adj. (Muz.) Care se prezintă sub forma unei polifonii. – Din polifonizare. Vezi definitia »
descliftat, -ă, descliftați, -te adj. dezbrăcat. Vezi definitia »
POMĂDÁT, -Ă, pomădați, -te, adj. (Despre păr sau despre barbă, mustăți) Care este uns cu pomadă (1); (despre oameni) care are părul, barba sau mustățile unse cu pomadă; pomăduit; p ext. ferchezuit. – V. pomăda. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z