Definita cuvantului trohilide
TROHILÍDE s. f. pl. familie de păsări exotice: colibri. (< fr. trochilidés)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu trohilide
DESTÍNDE vb. refl. 1. a-și slăbi încordarea; a se relaxa. 2. (despre ființe) a se întinde, a se îndrepta. ◊ (fig.) a se liniști, a se odihni; a se distra, a se recrea. (după fr. détendre) Vezi definitia »
HOMINÍDE s.n.pl. Gen de hominieni, cuprinzând specia homo-sapiens, din care face parte omul actual. [Sg. hominíd. / < fr. hominidés, cf. it. ominidi, germ. Hominiden < lat. homo – om]. Vezi definitia »
OSTRACÓDE s.n.pl. Ordin de crustacee inferioare cu corpul nesegmentat și cochilie bivalvă; (la sg.) animal din acest ordin. [Sg. ostracod s.m. / < fr. ostracodes, cf. gr. ostrakon – cochilie]. Vezi definitia »
CRINOÍDE s. n. pl. clasă de echinoderme primitive cu corpul în formă de caliciu cu brațe, așezat pe un peduncul și fixat pe fundul mării; crini-de-mare. (< fr. crinoïdes) Vezi definitia »
conchíde (-d, -ís), vb. – A trage o concluzie, a încheia. Lat. concludere (sec. XIX), modificat ca includereînchide.Der. concluzie, s. f. din fr.; concludent, adj., din lat. concludens; conclusiv, adj. din fr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z