Definita cuvantului tubaj
TUBÁJ s. n. introducere în stomac sau alt organ cavitar, pe cale bucală, a unui tub de cauciuc în scop explorator sau terapeutic. ♦ ~ laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. (< fr. tubage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tubaj
AMBUTEIÁJ, ambuteiaje, s. n. 1. (Franțuzism) Îmbuteliere. 2. Blocare într-un port sau într-un bazin a unor nave din cauza îngrămădirii lor într-un spațiu mic, a aglomerării, a dificultăților de manevrare provocate de aglomerare etc. ♦ Blocare a circulației rutiere, din cauza îngrămădirii (în dezordine a) unor vehicule. [Pr.: -te-iaj] – Din fr. embouteillage. Vezi definitia »
EMONDÁJ s. n. 1. emondare. 2. intervenție chirurgicală pentru înlăturarea exostozelor și osteofitelor epifizelor. (< fr. émondage) Vezi definitia »
BANDÁJ s. n. 1. fașă cu care se leagă o rană, o parte bolnavă a corpului; (p. ext.) pansament. ◊ aparat special pentru a susține o hernie. ◊ fașă cu care boxerii își înfășoară pumnii pe sub mănuși. 2. cerc metalic sau de cauciuc care se montează pe janta unei roți de vehicul. 3. sistem de inele din sârmă cu care se consolidează înfășurările rotoarelor mașinilor electrice. (< fr. bandage) Vezi definitia »
EPANDÁJ s. n. 1. operație de împrăștiere a apelor uzate pe un teren permeabil în vederea epurării lor. 2. împrăștierea îngrășământului pe câmp. (< fr. épandage) Vezi definitia »
DAMASCHINÁJ s.n. Damaschinare; arta imprimării țesăturilor și a incrustării lamelor de săbii. [< fr. damasquinage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z