Definita cuvantului turelă
TURÉLĂ s. f. 1. dispozitiv blindat orientabil pe o navă de luptă, pe un tanc, avion etc., în care sunt așezate tunuri, mitraliere sau alt armament greu. 2. (cinem.) parte a camerei de luat vederi care asigură o schimbare rapidă a obiectivelor. (< fr. tourelle)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu turelă
ADENOHIPOFÍZĂ, adenohipofize, s. f. (Anat.) Hipofiză. – Din fr. adénohypophyse. Vezi definitia »
HAȘMĂ s.f. Plantă erbacee comestibilă, cu frunze cilindrice, asemănătoare cu ceapa, dar cu bulbul constituit din mai mulți căței asemănători cu niște cepe mici deformate, cu gust și miros de usturoi. Este specifică bucătăriei franceze, fiind numită și ceapă-franțuzească sau eșalot; fr. echalote; germ. Schalotte, engl. shallot (Allium ascalonicum) Vezi definitia »
MAHÓNĂ, mahone, s. f. Nume dat unor vase sau unor ambarcații (cu fundul plat) folosite la transportul mărfurilor, la încărcarea și descărcarea navelor, la pescuit etc. [Var.: mahoánă s. f.] – Din fr. mahonne. Vezi definitia »
GLOBIGERÍNĂ s.f. (Zool.) Foraminifer din mările temperate și calde, având corpul alcătuit din mai multe camere sferice, cu deschidere spre centru. [< fr. globigérine]. Vezi definitia »
FOLICULÓZĂ s. f. conjunctivită la copii, caracterizată prin apariția de mici granulații pe conjunctivă. (< fr. folliculose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z