Definita cuvantului turnant
TURNÁNT, -Ă I. adj. care se rotește în jurul unui ax vertical central; rotitor. ♦ ușă ~ă = ușă cu mai multe aripi care se rotesc în jurul unui ax vertical; placă ~ă = placă rotitoare prevăzută cu șine, în depouri și ateliere, care permite locomotivelor și vagoanelor întoarcerea sau trecerea de pe o linie pe alta. II. s. f. 1. mișcare circulară, înconjur, rotire. ◊ loc unde cotește un drum, o pistă de atletism; cotitură. 2. mică etajeră pentru cărți care se învârtește în jurul unui ax central. (< fr. tournant/e/)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu turnant
ANGLICIZÁNT, -Ă adj. care anglicizează. (< fr. anglici-sant) Vezi definitia »
SUNT STRUCTURI SFERICE CARE REZULTA PRIN INVAGINAREA LOCALA A CELULEI.AU O MARE PLASTICITATE STRUCTURALA SI FUNCTIONLA,FIIND IMPLICATI IN MAI MULTE PROCESE INTRA CELULARE,PRINTRE CARE SI RESPIRATIA. Vezi definitia »
STUPEFIÁNT, -Ă, stupefianți, -te, adj., s. n. (Substanță medicamentoasă) care inhibă centrii nervoși, provocând o stare de inerție fizică și psihică și care, folosită mult timp, duce la obișnuință și la necesitatea unor doze crescânde; p. gener. (substanță) care, prin folosire repetată, dă naștere fenomenului de obișnuință; drog. [Pr.: -fi-ant] – Din fr. stupéfiant. Vezi definitia »
EPATÁNT, -Ă, epatanți, -te, adj. Care epatează; uluitor, uimitor. – Din fr. épatant. Vezi definitia »
LINIMÉNT s.n. (Liv.) Medicament lichid sau semisolid pentru fricțiuni sau aplicații locale; alifie; (pop.) oblojeală. [< fr. liniment]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z