Definita cuvantului uncial
UNCIÁL, -Ă I. adj. (despre scrieri) cu unciale. II. s. f. literă majusculă în inscripții, la titlurile cărților etc., din literele romane capitale, corespunzătoare literelor capitale moderne, dar cu forme mai rotunjite. (< lat. uncialis, fr. oncial)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu uncial
SUBLIMINÁL, -Ă adj. inferior pragului conștiinței. ♦ excitație ~ă = excitație foarte slabă, sub nivelul pragului senzorial, care nu poate provoca o senzație. (< fr. subliminal) Vezi definitia »
PLURIENÁL, -Ă adj. (despre plante) 1. care durează mai mulți ani; peren. 2. care înflorește numai după mai mulți ani. (< fr. pluriennal) Vezi definitia »
ȘAL, șaluri, s. n. 1. Țesătură din lână, mătase etc., de diverse forme și dimensiuni, împodobită cu desene, broderii sau franjuri, pe care femeile o poartă pe cap sau pe umeri. ♦ Fular. 2. (Înv.) Stofă fină de lână, fabricată în Orient. ♦ Fâșie lungă de șal (2) purtată de bărbați, după moda orientală, în jurul capului sau al mijlocului; cearșaf (2). – Din tc. șal. Vezi definitia »
PRESEMNÁL s. n. orice semnal care în timp sau în spațiu precedă un altul, avertizând asupra acestuia. (după it. presegnale) Vezi definitia »
RESURECȚIONÁL, -Ă adj. cu caracter de resurecție. (< fr. résurrectionnel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z