Definita cuvantului uniform
UNIFÓRM, -Ă I. adj. care are permanent și pe toată întinderea aceeași formă, înfățișare. ◊ (și adv.) (în mod) constant. II. s. f. îmbrăcăminte-tip menită să distingă pe membrii anumitor instituții (elevi, militari etc.). (< fr. uniforme, lat. uniformis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu uniform
IODOFÓRM s. n. Substanță solidă, de culoare galbenă cu miros caracteristic, neplăcut și persistent, foarte puțin solubilă în apă, întrebuințată în medicină ca antiseptic, anestezic, cicatrizant etc. – Din fr. iodoforme, germ. Iodoform. Vezi definitia »
ECHINIFÓRM, -Ă, echinifórmi, -e, adj. Asemănător cu un arici. (din lat. echiniformis) Vezi definitia »
EPILEPTIFÓRM, -Ă adj. care se aseamănă cu epilepsia. (< fr. épileptiforme) Vezi definitia »
CALICIFÓRM, -Ă adj. În formă de caliciu. ◊ Papile caliciforme = papile așezate la baza limbii în două rânduri oblice. [< fr. caliciforme]. Vezi definitia »
Conform carei definitii istorice sau lingvistice, nici un sau nici o se scrie intr-un singur cuvant? Ma astept la expicatie si motivatie istorica si cu suport lingvistic. Cine a aprobat aberatiile desemnate ca oficiale prin noul Dictionar ortografic, ortoepic si de punctuatie? Daca tot ni se propune sa scriem „a cincia”, de ce nu am scria „a doia” sau „unua”? Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z