Definita cuvantului uranian
URANIÁN, -Ă adj. 1. referitor la univers; uranic. ◊ (despre unele religii) în care divinitățile sunt concepute ca locuind în cer. 2. care aparține planetei Uranus. (< it. uraniano)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu uranian
OMBUDSMAN, etimologic, provine din practica de judecată a triburilor germane. Pentru comiterea unei fapte care leza interesele comunității, făptuitorul putea fi scos în afara legii sau familia lui putea plăti despăgubiri celor lezați. Persoana neutră desemnată să colecteze despăgubirea era „ombudsman”-ul. Ombudsmanul zilelor noastre nu este un avocat al cetățeanului , deși instituția corespunzătoare din zilele noastre poartă denumirea de „avocatul poporului” deoarece atitudinea acestuia trebuie sa fie imparțială. El nu reprezintă instituționalizarea neîncrederii in administrație, ci îndeplinește o funcție de mediere. Vezi definitia »
TOXICOMÁN, -Ă adj., s. m. f. (suferind) de toxicolomanie. (< fr. toxicomane) Vezi definitia »
corcán (-ni), s. m. – Lăstar bastard. Origine necunoscută. Pare deformație de la cîrcel datorată, poate, unei schimbări de suf.; însă fonetismul nu este clar. Legătura pe care o presupune DAR cu rut. korkijka „coroana unui copac curățat de ramuri uscate”. Vezi definitia »
VENEZUELIÁN, -Ă s. m. și f., adj. v. venezuelan. Vezi definitia »
DEVONIÁN, -Ă, devonieni, -e, adj. l. (În sintagma) Perioada (sau era) devoniană (și substantival, n.) = a treia (sau a patra) perioadă a erei paleozoice, caracterizată prin existența plantelor cu organizare simplă, a tuturor claselor de nevertebrate etc. 2. Care aparține perioadei devoniene, privitor la această perioadă. [Pr.: -ni-an] – Din fr. dévonien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z