Definita cuvantului uzină
UZÍNĂ s. f. 1. unitate industrială mare, organizată pe bază de diviziune a muncii, în care se fac în special lucrări de utilaj, se produc semifabricate sau materiale pentru alte industrii, pentru fabrici etc. 2. centrală de forță furnizoare de energie electrică, termică, de apă etc. (< fr. usine)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu uzină
MACÁMĂ, macame, s. f. (Rar) Gen literar arab în care versurile alternează cu proza ritmată. – Din germ. Makame. Vezi definitia »
EXCÍZĂ s. f. impozit indirect perceput în Anglia și SUA (< engl., fr. excise) Vezi definitia »
munúnă (-ni), s. f. – (Trans., Maram.) Coroană de flori purtată pe cap de fete. Origine necunoscută. Dacă-i o deformare din cunună, nu se înțelege mecanismul ei. Vezi definitia »
fléștură, fléșturi, s.f. (reg.) 1. femeie depravată, stricată. 2. fată nebunatică, sărită din țâțâni, nestatornică. Vezi definitia »
MÚRĂ s. f. (mar.) 1. parâmă care fixează colțul de vânt al unei vele (la velierele mari). 2. parâmă care întinde spre pupă colțul de jos al velei. ♦ ~ la tribord (sau la babord) = poziție a unui velier care primește vântul din tribord (babord). (< it. mura) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z