Definita cuvantului vagal
VAGÁL, -Ă I. adj. rătăcitor, nestatornic, fără domiciliu. II. s. n. poet medieval de limbă latină, rătăcitor, care cânta bucuria de a trăi. (< fr. vagant, lat. vagans)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vagal
LATERÁL, -Ă adj. 1. De pe o latură, de pe laturi, lăturalnic. ◊ Arie laterală (sau periferică) = zonă situată la periferia teritoriului în care se vorbește un dialect sau o limbă. ♦ (Fig.) Secundar, îndepărtat, fără legătură directă cu ceva. 2. Consoană laterală (și s.f. ) = consoană articulată cu vârful limbii pe palatul tare, lăsând aerul să se scurgă de o parte și de alta a limbii. [Cf. fr. latéral]. Vezi definitia »
INTERCONFESIONÁL, -Ă adj. care privește mai multe confesiuni sau religii. (< fr. interconfessionnel) Vezi definitia »
SUPRAGLOTÁL, -Ă, supraglotáli, -e, adj. 1. Situat deasupra sau înaintea glotei. 2. Care se referă la sau care este articulat cu ajutorul organelor vorbirii situate înaintea glotei. (cf. engl. supraglottal) [AHDEL] Vezi definitia »
VEGETÁL, -Ă adj. Al plantelor, propriu plantelor. ♦ Extras din plante. // s.f. Plantă. [Cf. fr. végétal, it. vegetale]. Vezi definitia »
PLURIENÁL, -Ă adj. (despre plante) 1. care durează mai mulți ani; peren. 2. care înflorește numai după mai mulți ani. (< fr. pluriennal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z