Definita cuvantului vanilie
VANÍLIE s. f. orhidee mexicană cultivată la tropice pentru fructele sale aromatice, în formă de păstaie; fructul la produsele de cofetărie și de parfumerie. (< it. vaniglia fr. vanille)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vanilie
HIGROMETRÍE s. f. Ramură a meteorologiei care se ocupă cu descrierea metodelor și a aparatelor utilizate în determinarea umidității aerului atmosferic. – Din fr. hygrométrie. Vezi definitia »
BEGÓNIE s.f. Plantă ornamentală cu flori frumoase și frunze mari, de diferite culori. [Gen. -iei. / < fr. bégonia, cf. Begon – intendent general în San-Domingo]. Vezi definitia »
CROMOLITOGRAFÍE s.f. Procedeu de reproducere litografică în mai multe culori. ♦ (Concr.) Reproducere obținută prin acest procedeu. [< fr. chromolithographie, cf. gr. chroma – culoare, lithos – piatră, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
STUDENȚÍE s. f. timpul cât cineva este student; stare, viață de student. (< student + -ie) Vezi definitia »
COAPTÁȚIE s. f. 1. (biol.) ajustare a două organe ale aceluiași individ formate independent unul de altul, unul în cavitate și celălalt în relief. 2. punerea la locul lor a fragmentelor de oase fracturate sau a oaselor luxate. (< fr. coaptation) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z