Definita cuvantului vaporiza
VAPORIZÁ vb. I. tr., refl. 1. (despre lichide) a (se) transforma în vapori. 2. a (se) pulberiza. II. tr. (text.) a supune acțiunii vaporilor firele, pentru a se asigura o stabilitate mai bună, sau țesăturile, pentru a fixa coloranții pe fibre. (< fr. vaporiser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vaporiza
ANTROPOMORFIZÁ vb. I. tr. (Rar) A atribui unui lucru, unui fenomen, unei divinități etc. calități și sentimente umane. [P.i. -zez. / < fr. anthropomorphiser]. Vezi definitia »
INTELECTUALIZÁ vb. I. tr. A privi sau a trata (ceva) din punctul de vedere al intelectului; a transforma totul în noțiuni. [Pron. -tu-a-. / cf. fr. intellectualiser]. Vezi definitia »
LATINIZÁ vb. I. tr. 1. A introduce într-o limbă cuvinte latine pe cale savantă; a da cuvintelor de origine latină o formă apropiată de cea originară. ♦ A da o formă latină unor cuvinte de altă origine. 2. tr., refl. A adopta limba și cultura latină; a deveni latin. [< fr. latiniser, cf. lat.t. latinizare]. Vezi definitia »
IOTACIZÁ vb. refl. (despre consoane) a se palatiza sub influența unui iot; a se iodiza. (< iotac/ism/ + iza) Vezi definitia »
CARICATURIZÁ vb. I. tr. A înfățișa (pe cineva sau ceva) printr-o caricatură. [Cf. fr. caricaturer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z