Definita cuvantului variantă
VARIÁNTĂ s. f. 1. aspect particular, diferit față de o formă socotită ca bază sau tipică a unui lucru, a unei lucrări, acțiuni. 2. formă a unui element lingvistic diferită din punct de vedere fonetic sau ortografic față de forma lui obișnuită sau etimologică. 3. drum (canal) care ocolește traseul principal, ajungând în același punct final. 4. (biol.) individ, populație care diferă de tip prin unul sau mai multe caractere. 5. (stat.) una din formele sub care s-a înregistrat variabila (II, 3) în cadrul activității cercetate. (< fr. variante)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu variantă
ZIMOTÉHNICĂ s.f. Zimotehnie. [g.-d. art. zimotéhnicii] (cf. germ. Zymotechnik) Vezi definitia »
ELATERÍTĂ s. f. amestec de hidrocarburi naturale din grupul ozocheritei, care combinat cu diferite cauciucuri, servește la fabricarea unor izolanți electrici. (< fr. élatérite) Vezi definitia »
HIPERFRECVÉNȚĂ s. f. 1. frecvență foarte înaltă a unei mișcări periodice. 2. undă electromagnetică cu lungime de ordinul centimetrului, mai ales în radar. (< fr. hyperfréquence) Vezi definitia »
mexicáncă (fam.) s. f., g.-d. art. mexicáncei; pl. mexicánce Vezi definitia »
CATARÁMĂ, catarame, s. f. Piesă din metal, os, material plastic etc., cu care se încheie o cingătoare, o curea etc. sau care este folosită ca obiect decorativ la confecții. ◊ Loc. adj. și adv. (Fam.) La cataramă = zdravăn, strașnic. ◊ Expr. Prieteni la cataramă = prieteni foarte buni. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z