Definita cuvantului vates
VÁTES s. m. 1. profet, ghicitor la romani. 2. (astăzi) poet inspirat, cântăreț. (< lat. vates)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vates
CHES interj. (Turcism înv.) Exclamație care se rostea ca un ordin sau ca un semnal pentru tăierea capului osânditului ◊ Expr. A face ches = A tăia (capul cuiva) – Din tc. kes „taie!”. Vezi definitia »
DRES2, DREÁSĂ, dreși, -se, adj. (Pop.) 1. Reparat. 2. Sulimenit; dichisit. 3. (Despre mâncăruri) Căruia i s-au adăugat mirodenii, condimente etc. – V. drege. Vezi definitia »
PALMARÉS, palmaresuri, s. n. Listă în care se înscriu succesele sau victoriile (sportive, artistice etc.) obținute de cineva; totalitate a unor astfel de succese sau de victorii. – Din fr. palmarès. Vezi definitia »
DRES3, dresuri, s. n. 1. Ciorap-pantalon. 2. (Sport, balet). Echipament. – Din engl. dress. Vezi definitia »
CALAMITES ({s} gr. kalamos „trestie”) subst. Criptogamă vasculară, din clasa articulatelor, cu rizomi subterani și tulpini formate din noduri pline și internoduri, cu cilindru medular gol, atingînd înălțimea de 10 m. În dreptul nodulilor avea ramuri și frunze dezvoltate vertical (Annularia, Asterophyllites). Conservate în șisturi argiloase, caracterizează Carboniferul și, parțial, Permianul. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z