Definita cuvantului vermillon
VERMILLÓN [-MI-ION] s. n. sulfură roșie de mercur sau de antimoniu, pulverizată, în pictura de ulei, culoare roșie-vie. (< fr. vermillon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vermillon
BARIÓN s.n. (Fiz.) Denumire generică pentru particulele elementare grele. [Pron. -ri-on. / < engl. barion, cf. gr. barys – greu]. Vezi definitia »
CON2, conuri, s. n. 1. Suprafață descrisă de o dreaptă care se deplasează sprijinindu-se pe o curbă închisă imobilă și pe un punct fix exterior. ♦ Corp geometric mărginit de o asemenea suprafață și de un plan. 2. (Geogr.; în sintagmele) Con vulcanic = formă de relief conică cât un munte, constituită în urma erupțiilor vulcanice, din lavă, cenușă etc. Con de dejecție = formă de relief în evantai, rezultată din acumularea materialului transportat de torenți acolo unde se micșorează panta; agestru. ♦ (Fiz.) Con de lumină = mănunchi de raze care pleacă dintr-un punct luminos și cade pe o suprafață. 3. Fructul coniferelor, format dintr-un ax cu numeroși solzi lemnoși, care reprezintă florile mascule sau femele. – Din fr. cône. Vezi definitia »
talión1 (ban vechi) (reg.) (-li-on) s. m., pl. talióni Vezi definitia »
ZOOPLANCTÓN s. n. plancton animal. (< fr. zooplancton) Vezi definitia »
ȘABLÓN s.n. 1. Model, tipar după care se poate face o piesă etc. ♦ Instrument cu care se controlează sau se măsoară dimensiunile ori unghiurile unei piese în curs de fabricație. 2. Piesă având însemnate anumite dimensiuni, după care se reglează războiul de țesut. 3. Tip de subiect, acțiune, personaj, procedeu etc. mult utilizat și a cărui reluare dovedește incapacitatea de invenție a autorului; (fig.) clișeu, formulă repetată invariabil. [< germ. Schablone, cf. rus. șablon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z