Definita cuvantului nodozitate
NODOZITÁTE, nodozități, s. f. 1. Formație patologică rezultată din înmulțirea celulelor rădăcinilor de leguminoase în urma infecției cu anumite bacterii. 2. Proeminență la articulațiile corpului sau a unei părți a lui. ♦ Nodul (1). 3. Ridicătură mică, rotunjită pe suprafața unui obiect. – Din fr. nodosité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nodozitate
INAMOVIBILITÁTE s. f. Faptul, calitatea sau dreptul de a fi inamovibil. – Din fr. inamovibilité. Vezi definitia »
ACULEÁTE s.f.pl. (Zool.) Subordin de insecte himenoptere prevăzute cu un ac, având ca tip albina; (la sg.) insectă din acest subordin. [Sg. aculeată. / pron. -le-a-. / < fr. aculéates, cf. lat. aculeus – ac]. Vezi definitia »
STABILITÁTE s. f. Însușirea de a fi stabil, solid, trainic; soliditate, statornicie; fermitate. ♦ Durabilitate, trăinicie. ♦ Faptul de a-și păstra locul, de a nu fi mișcat din loc; fixitate. ♦ Spec. (Fiz.) Proprietate a unui corp de a-și menține poziția sau de a reveni în poziția inițială. ♦ Situație sigură, fermă. – Din fr. stabilité, lat. stabilitas, -atis. Vezi definitia »
scarpéte, scarpéți, s.m. (pop.; mai ales la pl.) încălțăminte ușoară de postav, de dimie, de pâslă sau de lână împletită; papuc, cipic, târlic. Vezi definitia »
dezmembraminte Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z