Definita cuvantului viraj
VIRÁJ s. n. 1. faptul de a vira (1). 2. porțiune, curbă de șosea cu curbură foarte mică. 3. evoluție a unui avion pe o traiectorie curbă în plan orizontal. 4. schimbare a culorii unei substanțe, a unui pozitiv fotografic. (< fr. virage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu viraj
SULFURÁJ, sulfuraje, s. n. Sulfurare. – Din fr. sulfurage. Vezi definitia »
PAVÁJ s. n. 1. acțiunea de a pava; strat de piatră sau alte materiale cu care se acoperă la suprafață o stradă, o curte etc. 2. (geol.) aglomerare de bolovani și lespezi pe suprafața unei formații detritice. (< fr. pavage) Vezi definitia »
INELÁJ s. n. operație de fixare a unor inele cleioase pe trunchiul arborilor pentru a-i feri de insecte. (după fr. annelage) Vezi definitia »
TRENÁJ s. n. 1. (Min.) Transport minier în care vagonetele sunt trase de un cablu care se înfășoară pe un troliu. 2. (Tel.) Perturbație în funcționarea unor tuburi analizoare care se manifestă sub forma unei cozi în urma părților în mișcare pe imaginea de televiziune. – Din fr. traînage. Vezi definitia »
PUNCTAVERÁJ s.n. (Sport) Raportul de puncte într-un meci de tenis și de volei. [< punct, după golaveraj]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z