Definita cuvantului viridin
VIRIDÍN s. n. 1. andaluzit verde. 2. (poligr.) colorant verde-gălbui. (< fr. viridine, engl. viridin, germ. Viridin)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu viridin
LUPÍN s. m. Gen de plante erbacee din familia leguminoaselor, cu frunze compuse din foliole înguste alungite și cu flori albastre, galbene sau albe, cultivate ca furaj, ca plante ornamentale sau ca îngrășământ verde (Lupinus). – Din fr. lupin. Vezi definitia »
PINGUÍN, pinguini, s. m. Nume dat unor genuri diferite de păsări palmipede marine, cu ciocul lung, cu aripile scurte, negre, improprii pentru zbor, servind ca înotătoare, cu picioarele scurte, situate la extremitatea posterioară a trunchiului, cu pieptul alb, cu mersul legănat, care trăiesc în grupuri în regiunile polare sudice. – Din fr. pingouin. Vezi definitia »
LAMBRECHÍN I. s. n. 1. draperie scurtă, în partea superioară a unei uși, ferestre etc. 2. element decorativ al cornișelor, balustradelor etc. II. s. m. pl. (herald.) fâșii de stofă ornamentale care împodobesc un scut, o stemă. (< fr. lambrequin) Vezi definitia »
CAIN (în „Vechiul Testament”), fiul cel mai mare a lui Adam și al Evei. L-a ucis din invidie pe fratele său Abel. Vezi definitia »
ZDRÚNCIN, zdrúncinuri, s.n. [NODEX] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z