Definita cuvantului voala
VOALÁ vb. I. tr. a acoperi cu un voal; a ascunde, a umbri, a masca; (fig.) a înșela aparențele. II. refl. 1. (despre voce) a-și pierde sonoritatea și limpezimea; a se estompa. 2. (despre un material fotografic) a se înnegri ușor, a se strica datorită venirii în contact cu lumina, unei greșeli de fabricație sau folosirii unui revelator de calitate inferioară. 3. (despre o piesă de lemn sau de metal, o foaie de tablă etc.) a se deforma, a nu mai fi plană. (< fr. voiler)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu voala
CONGELÁ vb. I. În gastronomie, a îngheța un aliment la o temperatură între -10 și -18 °C, pentru a-l conserva; din fr. congeler; alimentele care trebuie conservate și depozitate pentru lungă durată se congelează industrial la -40 °C, ceea ce este un fel de supracongelare, cf. fr. surgeler, engl. deep-freeze. Vezi definitia »
GALA– / GALACT(O)–, –GALACTÍE elem. „lapte“. (din fr. gala–, galact/o/–, –galactie, cf. gr. gala, –aktos) Vezi definitia »
PEPSI-CÓLA, pepsi-cola, s. f. Nume comercial al unei băuturi răcoritoare acidulate, care conține esență de cola. [Var.: pépsi s. n.] – Din engl. pepsi-cola. Vezi definitia »
budalá (-le), s. m. – Tont, stupid, prost. – Var. budulac, budulaș. Mr. budală. Tc. budala (Cihac, II, 484; Șeineanu, II, 60; Lokotsch 338; Ronzevalle 61); cf. ngr. μπουντάλας, bg., sb. budala. D. Zamfirescu folosește cuvîntul cu sensul de „gras, corpolent”, probabil prin confuzie cu budihală. Vezi definitia »
VITRIOLÁ vb. I. tr. 1. (Rar) A arde, a răni (cu vitriol). 2. (Text.) A trata țesăturile cu vitriol. [Pron. -tri-o-la. / < fr. vitrioler]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z