Definita cuvantului volant
VOLÁNT1 s. m. 1. roată grea care servește la uniformizarea și regularizarea mersului unei mașini. 2. (text.) piesă complexă din mecanismul unei mașini bătătoare, care printr-o învârtire rapidă scarmănă bumbacul presat la valțul de alimentare. (< fr. volant)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu volant
DISCREPÁNT, -Ă adj. Care nu se potrivește, nepotrivit. [< it. discrepante]. Vezi definitia »
INEXISTÉNT, -Ă, inexistenți, -te, adj. Care nu există; neexistent, nul (1). ♦ Fig. (Despre oameni) Care nu se face remarcat, lipsit de importanță, de valoare; șters, neglijabil. – Din fr. inexistant. Vezi definitia »
comandant de oaste, ofițer ; vechi sfatuitor al regelui, stapanului ; hatmani Vezi definitia »
PLEDÁNT, -Ă adj. Care pledează. ♦ Avocat pledant = avocat care are dreptul să susțină o cauză în fața justiției în schimbul unui onorariu. [< fr. plaidant]. Vezi definitia »
ASCENDÉNT, -Ă, ascendenți, -te, adj., subst. 1. adj. Care urcă, suitor. ◊ Linie ascendentă = linie genealogică ce suie de la fiu la părinți, de la nepoți la bunici etc. ♦ (Fig.) Care se dezvoltă progresiv (de la inferior la superior, de la simplu la complex etc.); cu caracter progresiv. 2. S. m., s. f. Rudă în linie directă care face parte dintr-o generație anterioară. 3. S. n. (Cu determinări introduse prin prep. „asupra”) Autoritate morală. – Din lat. ascendens, -ntis, fr. ascendant. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z