Definita cuvantului volant
VOLÁNT1 s. m. 1. roată grea care servește la uniformizarea și regularizarea mersului unei mașini. 2. (text.) piesă complexă din mecanismul unei mașini bătătoare, care printr-o învârtire rapidă scarmănă bumbacul presat la valțul de alimentare. (< fr. volant)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu volant
plantйz tranz. 1) (butasi, puieti, rгsad etc.) a pune оn pгmвnt ca sг creascг; a sгdi. 2) (stвlpi, pari etc.) a оnfige оn pгmвnt fixвnd. 3) mil. (mine) a pune pe o anumitг suprafatг (pentru a arunca оn aer). <fr. planter, lat. plantare Vezi definitia »
DISPARÉNT, -Ă adj. pe cale de dispariție. (< dispărea, după aparent) Vezi definitia »
PIEMÓNT s.n. (Geol.) Relief de acumulare format la contactul unei regiuni muntoase cu o depresiune sau cu o câmpie prin asocierea conurilor de dejecție. [< fr. piémont, cf. Piemont – regiune în Italia]. Vezi definitia »
REFLECTORIZÁNT, -Ă, reflectorizanți, -te, adj. Reflectant. ♦ Placă reflectorizantă = strat alcătuit din numeroase bile mici de sticlă, înglobate într-un material plastic transparent și colorat, care reflectă bine lumina incidentă, îndeosebi aceea care vine normal, și care se utilizează în semnalizarea rutieră. – Reflector + suf. -izant. Vezi definitia »
SICOFÁNT2 s. m. insectă cu miros de mosc, verde-aurie, în pădurile de conifere și stejari din sudul și centrul Europei. (< lat. sycophanta) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z