Definita cuvantului nonă
NÓNĂ3, none, s. f. (În calendarul roman; la pl.) Denumire dată celei de-a șaptea zile a lunilor martie, mai, iulie și octombrie și a celei de-a cincea zile a celorlalte luni. – Din lat. nonae.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nonă
feștílă (feștíle), s. f. – Fitl de lampă. Sl. svĕštilo (Miklosich, Slaw. Elem., 44; Miklosich, Lexicon, 832; Cihac, II, 108; Conev 62), cf. cr. svĕštilo „fitil”. Vezi definitia »
ROVINIÉTĂ, roviniete, s. f. 1. Document prin care se atestă, de către automobiliști, dreptul de utilizare a rețelei de drumuri în unele țări. Se prezintă, de regulă, sub forma unui abțibild care se lipește pe parbriz și are o valabilitate limitată. 2. Taxă de drum pentru automobiliști, aplicabilă în unele țări. – Din fr. rovignette. Vezi definitia »
păúză, păúze, s.f. (reg.) 1. fiecare dintre prăjinile care, legate împreună la unul dintre capete, se așază pe vârful stogului de fân sau pe acoperișurile din paie; martac. 2. momâie, sperietoare (de păsări). Vezi definitia »
maramoáică s.f. (reg.) dans popular cu strigături. Vezi definitia »
SÍSTOLĂ s.f. Contracția periodică, ritmică a mușchiului cardiac însoțită de împingerea sângelui din inimă în artere. [< fr. systole, cf. gr. systole – contracție]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z