Definita cuvantului vorticelă
VORTICÉLĂ s. f. protozoar ciliat de apă dulce, fixat pe pietre sau pe plante dintr-un peduncul retractil. (< fr. vorticelle)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vorticelă
costoroábă, costoroábe, s.f. (reg.) 1. teleagă de un cal. 2. cocioabă. Vezi definitia »
CREMÓZĂ s.f. Bomboană de ciocolată cu cremă. [< fr. crémeuse]. Vezi definitia »
plescáviță, plescávițe, s.f. 1. (pop.) nume dat mai multor boli de piele caracterizate prin erupții, eczeme, bube, puroi, răni; spuzeală. 2. (reg.; cu sens colectiv, în forma „plercaniță”) părticele lemnoase rămase în fuiorul de cânepă. 3. (reg.) plantă erbacee cu frunze ovale, cu tulpina întinsă pe pământ și cu flori albe. 4. (reg.; în forma „plescaiță”) mică plantă cu flori mari albe și cu fructul o capsulă; șopârliță albă. 5. (reg.) plantă erbacee cu frunze opuse și ascuțite, cu flori albe-verzui și cu fructe ca niște bobițe negre; gușa-porumbelului. 6. (reg.; în forma „pleșcaiță”) codobatură (mică pasăre migratoare, care trăiește pe marginea apelor, cu coada lungă, mereu mișcătoare). Vezi definitia »
PETROȘENEÁNCĂ, petroșenence, s. f. Femeie născută și crescută în municipiul Petroșani. ♦ Locuitoare din municipiul Petroșani. – Petroșenean + suf. -că. Vezi definitia »
CORTICOPLEURÍTĂ, corticopleurite, s. f. Congestie pulmonară localizată în zona corticală a plămânilor și care afectează și pleura din zona respectivă. [Pr.: -ple-u-] – Din fr. corticopleurite. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z