Definita cuvantului vot
VOT s. n. 1. exprimare a opiniei cetățenilor unei țări în legătură cu alegerea reprezentanților în organele de conducere. ♦ opinie exprimată de membrii unei adunări constituite în legătură cu o candidatură, cu o propunere sau cu o hotărâre; adeziune dată în acest scop. 2. mod de adoptare a hotărârilor de către organele de stat, obștești etc. ♦ ~ de încredere = vot prin care parlamentul se declară de acord cu politica sau cu un act al guvernului. (< fr. vote)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vot
perót, -ă, adj., s.m. și f. (înv.) 1. (adj.) care aparține mahalalei Pera din Istanbul sau peroților; originar din Pera, privitor la Pera sau la peroți. 2. (s.m. și f.) persoană de naționalitate străină care locuia în mahalaua Pera din Istanbul. Vezi definitia »
CAȘALÓT, cașaloți, s. m. Mamifer asemănător cu balena, care trăiește în mările calde, caracterizat prin dezvoltarea mare a capului și prin prezența dinților pe falca inferioară (Physeter catodon). ◊ Ulei de cașalot = amestec de ceruri fluide și solide obținut din capul de cașalot și folosit în medicină, în cosmetică și în componența unor produse industriale; ulei de spermanțet. – Din fr. cachalot. Vezi definitia »
TERCÓT s. n. material textil din poliester de bumbac. (< ter/gal/ + cot/on/) Vezi definitia »
ANTIDÓT s.n. Substanță care anulează puterea unei otrăvi, a unui virus etc.; contraotravă. ♦ (Fig.) Remediu. [< fr. antidote, cf. lat. antidotum, gr. antidoton < anti – contra, dotos – dat]. Vezi definitia »
ȘOT s. n. lac sărat din zonele de stepă și de semideșert, care seacă în perioadele secetoase. (< fr. chott) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z