Definita cuvantului boschet
BOSCHÉT, boschete, s. n. Grup de arbuști plantați pentru umbră sau pentru înfrumusețarea unui parc, a unei grădini etc. – Din fr. bosquet.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu boschet
PARAPÉT, parapete, s. n. 1. Perete (de înălțime mică) din piatră, lemn, metal etc. care servește la delimitarea teraselor, a podurilor, a marginilor unei șosele etc. ♦ Prelungire a bordurilor unei nave, deasupra punții superioare, având rolul de a proteja oamenii, instalațiile și obiectele de pe punte contra valurilor. ♦ Obstacol așezat la capătul unei linii ferate pentru ca trenul să nu mai poată înainta. 2. Întăritură de pământ sau de zid la redute și la tranșee, pentru protejarea luptătorilor. – Din it. parapetto, fr. parapet, germ. Parapett. Vezi definitia »
OPEN-MARKET s.n. (Ec.) 1. Piață de mărfuri unde sunt admiși orice cumpărători și vânzători. 2. Tehnică de intervenție pe piața monetară, constând în cumpărarea sau vânzarea de titluri prin banca de emisiune. [Pron. oupn márkit. / < engl. open-market – piață deschisă]. Vezi definitia »
SWEET SUIT/ I. adj. inv. dulce, dulceag. II. s. n. (muz.) interpretare sentimentală, în care melodia este evidențiată în dauna elementelor de ritm și armonie. (< engl. sweet) Vezi definitia »
GHIȘÉT, ghișete, s. n. (Rar) V. ghișeu. Vezi definitia »
CABRIOLÉT s. n. caroserie de autovehicul cu capotă de ploaie, rabatabilă, din pânză. (< fr., engl. cabriolet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z