Definita cuvantului gabur
gábur (-ri), s. m.1. (Trans.) Tont, prost. – 2. (Trans.) Conte. Mag. Gábor „Gabriel”. Cf. gabor. După REW 3630, din săs. gabur „țăran”.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu gabur
ȘURÃ, s.f. 1. Construcție in special din lemn, cu spații mai mari de depozitare a fânului. În multe cazuri, are pãrțile laterale descoperite. Vezi definitia »
MAGNADÚR s. n. ferită cu oxid de bariu utilizată pentru confecționarea magneților permanenți. – Din germ. Magnadur. Vezi definitia »
BOROBUDUR (BARABUDUR), celebru monument budist din centrul ins. Java (sec. 8-9). Are forma unei piramide compuse din cinci terase dreptunghiulare suprapuse de alte trei de formă circulară ale căror dimensiuni sînt acoperite de c. 1.300 panouri sculptate în relief sau ronde-bosse, reliefurile exemplificînd texte budiste. Vezi definitia »
AZÚR I. s. n. 1.. albastrul cerului. 2. culoarea albastru-deschis. II. adj. ca azurul. (< fr. azur) Vezi definitia »
SILÚR, siluri, s. m. Numele a două plante erbacee cu tulpina verticală, dintre care una cu florile de culoare albastru-deschis cu linii violete și cu o pată galbenă la mijloc (Euphrasia stricta), iar cealaltă cu flori albe, cu linii violete și cu o pată galbenă la mijloc (Euphrasia rostkoviana). – Din germ. Silur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z