Definita cuvantului hartular
hartulár (-ri), s. m. – Cleric folosit ca secretar sau copist. Ngr. χαρτουλάριος (sec. XVIII). – Cf. hartofilax, s. m. (judecător și administrator sinodal), din ngr. χαρτοφύλαξ.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu hartular
MUCÁR, mucări, s. n. (Mai ales la pl.) Unealtă în formă de foarfece cu care se taie capătul ars al mucului lumânării sau al candelei, pentru a înviora flacăra; mucarniță. – Muc + suf. -ar. Vezi definitia »
INTERPARLAMENTÁR, -Ă adj. Care are loc în sânul parlamentului. [Cf. fr. interparlementaire]. Vezi definitia »
BOLIVAR, Pico~, vf. în V Venezuelei, în Cordillera Mérida (Sierra Nevada de Mérida), cel mai înalt vf. al țării și al Anzilor Nord-Estici. Alt. max.: 5.007 m. Vezi definitia »
MULTIPÁR, -Ă adj., s. f. 1. (femeie) care a născut de mai multe ori. 2. (femelă) care naște mai mulți pui deodată. (< fr. multipare) Vezi definitia »
PARLAMENTÁR1, -Ă, parlamentari, -e, adj., s. m. I. Adj. 1. Care ține de parlament, privitor la parlament; din parlament. ♦ (Despre o formă de stat) Cu parlament, bazat pe parlament. 2. Conform uzanțelor din parlament; p. ext. care este de o politețe rigidă; ceremonios, protocolar. II. S. m. Membru al unui parlament. – Din fr. parlementaire, it. parlementario. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z