Definita cuvantului hervanea
hervaneá (hervanéle), s. f. – Mantie de ceremonie a domnitorilor, începînd din 1832. – Var. hervaniu, șervanea, șarvan(e)a. Tc. harvany (DAR). Ultimele var. indică o încrucișare cu șabana.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu hervanea
vopseá s. f., art. vopseáua, g.-d. art. vopsélei; pl. vopséle / vopséluri, art. vopsélele / vopsélurile Vezi definitia »
eliminarea de sange rosu, nedigerat, provenit din portiunile distale ale tubului digestiv. Vezi definitia »
CERCEVEÁ, cercevele, s. f. Cadru în care este fixat geamul la o fereastră sau la o ușă; lemnăria (în formă de cruce) din mijlocul ferestrei, în care sunt montate geamurile. [Var.: gergeveá, giurgiuveá s. f.] – Din tc. çerçeve. Vezi definitia »
Acțiunea de identificare și inregistrare a animalelor. Această acțiune este necesară pentru supravegherea și controlul veterinar, pentru a reduce riscul apariției și transmiterii bolilor la animale și de la animale la om, în scopul protejării sănătății oamenilor și a animalelor Vezi definitia »
smiceá, smicéle, s.f. 1. (înv. și reg.) vârf ascuțit al unor obiecte, al unor organe anatomice etc. 2. (reg.) cantitate mică din ceva. 3. (înv.) bucată mică (ruptă sau tăiată) din ceva; fărâmă. 4. (reg.) nume dat unor obiecte cu vârf ascuțit: fus, bețișor, cuțitaș, cuțit. 5. (pop.) ramură tânără, lăstar, mladă, mlădiță. 6. (pop.) ramură de măr sau de păr cu muguri vegetativi. 7. (reg.; la pl.; în sintagmă) sâmcele de ziuă = zori (ale zilei). 8. (reg.) spic subțire de iarbă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z