Definita cuvantului ierugă
ierúgă (ierúgi), s. f. – Canal, jgheab de moară. – Var. (v)irugă, (v)iroagă. Sb., rut., rus. jaruga (DAR; Conev 38), cuvinte ce par să provină din tc. yarik. Dublet al lui ierec, s. n. (șanț, canal de irigație), care provine direct din tc., cf. rus. erik, și poate de la iar, s. n. (braț al unui rîu care a secat), din tc. sau bg. jar, și de la iarc, s. n. (Banat, șanț), din sb. jarak.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu ierugă
FOSÉTĂ s.f. (Anat.) Mică fosă. ♦ Gropiță în barbă sau în obraji. [< fr. fossette]. Vezi definitia »
SPONGÍNĂ s. f. substanță organică formată din fibre cornoase la unii spongieri. (< fr. spongine) Vezi definitia »
BUCUREȘTEÁNCĂ, bucureștence, s. f. Femeie născută și crescută în municipiul București. ♦ Locuitoare din municipiul București. – Bucureștean + suf. -că. Vezi definitia »
PLÓMBĂ s.f. 1. Lucrare executată de un dentist pentru a astupa o carie dentară; amalgam, porțelan etc. care se pune într-un dinte sau într-o măsea cariată. 2. Construcție inserată într-un grup de alte clădiri (asemănătoare) de care este lipită și încadrată. [< germ. Plombe, cf. fr. plombage]. Vezi definitia »
METABIÓZĂ s.f. (Biol.) Simbioză de tip particular, în care unul dintre organisme este beneficiar și celălalt nu; comensualism. [Pron. -bi-o-. / < germ. Metabiose]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z