Definita cuvantului cacauă
cacauă (= cacao) s. f., g.-d. art. cacauei; pl. -

Sursa: DMLR
Cuvinte ce rimeaza cu cacauă
FOÍȚĂ, foițe, s. f. Diminutiv al lui foaie. 1. Foaie subțire de hârtie. ◊ Foiță de țigară = bucată mică de hârtie specială, foarte subțire, de formă dreptunghiulară, în care se învelește tutunul pentru a face o țigară. ♦ (La pl.; fam., ieșit din uz) Cărți de joc; p. ext. joc de cărți. ♦ Foaie subțire de hârtie roșie, care se folosea în loc de fard. ♦ Foaie subțire de metal. 2. Frunzuliță. 3. (Biol.; în sintagma) Foițe embrionare = straturile de celule (endodermul, ectodermul și mezodermul) ale embrionului în stare de gastrulă. – Foaie + suf. -iță. Vezi definitia »
BIGUÍNĂ GHI/ s. f. 1. dans popular din Antile, cu tempo lent și cu caracter melancolic; melodia corespunzătoare. 2. dans originar din Ins. Martinica, în tempo rapid, cu un ritm și acompaniament caracteristice. (< sp., fr. biguine) Vezi definitia »
CARÉTĂ s. f. trăsură închisă. (< rus. kareta) Vezi definitia »
ARTERIÓLĂ s. f. ramificație subțire a arterelor (1). (< fr. artériole) Vezi definitia »
CATRÍNȚĂ, catrințe, s. f. Obiect de îmbrăcăminte din portul național al femeilor românce, care servește ca fustă sau ca șorț și care constă dintr-o bucată dreptunghiulară de stofă adesea împodobită cu alesături, cu paiete etc. – Din magh. katrinca. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z