Definita cuvantului arameancă
arameáncă s. f., pl. arameénce

Sursa: DMLR
Cuvinte ce rimeaza cu arameancă
ă adj. Care nu este atent decît într-o mică măsură (la cele ce se spun, se fac etc. în jurul său); aproape absent • pl. -ți,-te. /cvasi – + prezent. Vezi definitia »
PARAZĂPÁDĂ s.f. Construcție, dispozitiv sau plantație făcută pentru a feri o cale ferată sau o șosea de înzăpezire sau pentru a reține și a repartiza uniform zăpada pe semănături. [< para- + zăpadă, după fr. paraneige]. Vezi definitia »
SINGENÉZĂ s.f. (Geol.) Stadiu în evoluția rocilor sedimentare corespunzând timpului de formare a sedimentelor. [< fr. syngenèse, cf. gr. syn – cu, genesis – naștere]. Vezi definitia »
HELCÓZĂ s. f. ulcerație. (< fr. helcose) Vezi definitia »
ȚĂRẤNĂ, (2) țărâne, s. f. 1. Pământ sfărâmat mărunt. ♦ Pământul cu care se acoperă sicriul, cu care se umple groapa, mormântul. ◊ Expr. Fie-i țărâna ușoară! = (formulă folosită când se vorbește despre un mort) odihnească-se în pace! Praf și țărână = nimic. ♦ Stratul de la suprafață (sau de la mică adâncime) al pământului. ◊ Expr. A se așterne țărânii = a se întinde la pământ. 2. Fig. Trup neînsuflețit, oseminte; rămășițe pământești. [Var.: (reg.) țắrnă s. f.] – Țară + suf. -ână. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z