Definita cuvantului felia
feliá (a ~) (a tăia felii) (-li-a) vb., ind. prez. 3 feliáză, 1 pl. feliém (-li-em); conj. prez. 3 să feliéze; ger. feliínd (-li-ind)

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu felia
CALCHIÁ, calchiez, vb. I. Tranz. 1. A reproduce un desen sau o schiță cu ajutorul hârtiei de calc. 2. A forma cuvinte sau expresii transpunând din altă limbă elementele de formare; a îmbogăți un cuvânt cu un sens nou, după modelul unui cuvânt străin. [Pr.: -chi-a] – După fr. calquer. Vezi definitia »
pârâiá, pers. 3 sg. pârâiáză, vb. I (reg.; despre pâraie) a izvorî. Vezi definitia »
Idiosincrazia constă într-o sensibilitate exagerată la unul sau un număr redus de lucruri Vezi definitia »
APROPIÁ, aprópii, vb. I. I. Refl. (Local) A veni, a se duce, a se așeza aproape de ceva sau de cineva. Petre se apropie respectuos (REBREANU). ◊ Expr. A nu te putea apropia de cineva = a nu reuși să comunici sau să te înțelegi cu cineva. A nu te putea apropia de ceva = a nu putea să obții ceva. Se apropie funia de par = se apropie deznodământul, sfârșitul. ♦ Tranz. A duce, a aduce, a așeza aproape de ceva sau de cineva. Fiecare pas ne apropie de casă. II. Refl. (Temporal) A veni, a fi aproape. Ziua se apropie și rămân singur pe mal (SADOVEANU). ♦ A ajunge aproape de o anumită vârstă. Se apropie de 30 de ani.Expr. I se apropie vremea = e aproape de moarte. III. Fig. 1. Refl. și tranz. A fi, a ajunge sau a face să fie sau să ajungă (aproape) la fel cu altcineva sau cu altceva. Cunoștințele lui se apropie de ale profesorului său. 2. Tranz. A-și face prieten pe cineva. – Lat. appropiare. Vezi definitia »
Filosofia reprezinta asezarea lui Dumnezeu in notiuni spre a caror stabilire judecata nu se foloseste de alta autoritate decat de a sa proprie.Filosofiile ateiste reprezinta porti de scapare de sub autoritatea lui Dumnezeu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z