Definita cuvantului borzoire
BORZOÍRE, borzoiri, s. f. v. BORZOI. – [DLRM]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu borzoire
TROPICALIZÁRE, tropicalizări, s. f. Ansamblu de operații executate pentru ca o piesă, un aparat, o instalație etc. să poată rezista la oscilațiile de temperatură din zonele tropicale. – După fr. tropicalisation. Vezi definitia »
HIDROAMELIORÁRE, hidroameliorări, s. f. Totalitatea lucrărilor de îmbunătățiri funciare care au scopul să mențină în sol un raport favorabil între apă și ceilalți factori ai fertilității solului pe terenurile cu exces sau cu deficit de apă; hidroameliorațieVezi nota. [Pr.: -dro-a-me-li-o-] – Hidro- + ameliorare (după fr. hydroamélioration). Vezi definitia »
DISTÍNGERE, distingeri, s. f. (Rar) Faptul de a (se) distinge.V. distinge. Vezi definitia »
CUANTIFICÁRE s. f. 1. faptul de a cuantifica. 2. procedeu al mecanicii cuantice pentru stabilirea valorilor luate de mărimile fizice care caracterizează proprietatea sistemelor atomice sau ale particulelor elementare. 3. ă predicatului = operație logică prin care se precizează cantitatea predicatului în raport cu subiectul. 4. introducere a determinațiilor cantitative în definirea și exprimarea conceptelor științifice. (după fr. quantification) Vezi definitia »
CANDOÁRE s. f. Curățenie morală; nevinovăție. – Din fr. candeur, lat. candor, -oris. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z