Definita cuvantului broticiu
BROTICÍU, -ÍE, broticii, adj. (Rar) Verde (ca brotacul). – Din brotac + suf. -iu.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu broticiu
ATANASIU, Niky (1907-1967, n. București), actor român de teatru și de film. Interpret al Teatrului Național din București, pe scena căruia s-a impus mai cu seamă în piese ale lui Caragiale (rolurile lui Cațavencu, Tipătescu, Nae Girimea, Chiriac). Roluri în filme („Citadela sfărîmată”, „Telegrame”, „Bădăranii”). Vezi definitia »
BARCAGÍU, barcagii, s. m. Cel care (are meseria de a) conduce o barcă; luntraș. – Din barcă + suf. -(a)giu. Vezi definitia »
PREZÍDIU, prezidii, s. n. Organ colectiv de conducere a unei adunări, a unei instituții, a unui stat etc.; grup de persoane care prezidează unele adunări, ședințe solemne etc. [Var.: prezídium s. n.] – Din lat. praesidium, rus. prezidium. Vezi definitia »
CÁLCIU s. n. 1. Element chimic metalic, alb-argintiu, moale, foarte răspândit în natură sub formă de compuși. 2. Săruri ale calciului (1), întrebuințate ca medicament în anumite manifestări de decalcifiere a organismului. – Din fr. calcium. Vezi definitia »
ACVÁRIU, acvarii, s. n. 1. Vas sau bazin de sticlă sau de ciment cu apă, în care se țin plante sau animale acvatice vii în condiții asemănătoare cu cele din natură. ♦ Sală sau clădire care adăpostește astfel de bazine, în scopuri științifice sau pentru a fi prezentate publicului. 2. Instituție științifică specializată în studiul animalelor acvatice. – Din lat. aquarium, it. aquario. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z