Definita cuvantului buchea
BUCHEÁ s. f. v. buche.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu buchea
1. unitatea structurala a osului. 2. este reprezentat de un canal (canal Havers) in care se gasesc tesut conjunctiv lax, vase sangvine si limfatice, nervi – in jurul caruia se dispun concentric 5-30 lamele osoase reprezentate de substanta fundamentala mineralizata. Vezi definitia »
LIVREÁ, livrele, s. f. Uniformă (împodobită cu galoane și fireturi) purtată de personalul de serviciu din marile hoteluri, din restaurante sau din unele case particulare. – Din fr. livrée. Vezi definitia »
„Majoritatea oamenilor sunt saraci. Majoritatea oamenilor este saraca.” Sunt acceptate ambele variante, intrucat este vorba de persoane; in cazul in care se vorbeste de obiecte si animale, se accepta doar cea de-a doua varianta. Ex: „Majoritatea nasturilor este rosie.” si nu „Majoritatea nasturilor sunt rosii.” Mentionez ca informatiile provin din sursa neoficiala, de un profesor calificat de limba si literatura romana. Vezi definitia »
ulceá (-éle), s. f. – Chiup, cană, vas de lut cu mîner. Lat. *ollĭcĕlla, dim. de la olla (Pușcariu 1790; Iordan, Dift., 59; REW 6059), sau mai probabil dim. interior, de la oală, cf. ulcică s. f. (oală mică, chiup, cană; anumite vase mult folosite în farmece; Arg., căpățînă). Vezi definitia »
vadeá (înv., reg.) s. 1, art. vadeáua, g.-d. art. vadélei; pl.vadéle, art. vadélele Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z