Definita cuvantului nedestăinuit
NEDESTĂINUÍT adj. v. GHIMPE (I. 1.). Fiecare dintre prelungirile tari și ascuțite care cresc pe tulpina, pe ramurile sau pe alte părți ale unor plante; spin1. ◊ Expr. A avea (sau a simți) un ghimpe la (sau în) inimă (sau în cuget) = a avea un necaz, o supărare sau o nemulțumire (nedestăinuită nimănui). [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu nedestăinuit
ALUNÍT, aluniți, s. m. Sulfat natural hidratat de aluminiu și potasiu, alb-gălbui, sticlos, pământos, utilizat la prepararea unor vopsele, medicamente etc. – Din fr. alunite. Vezi definitia »
APLÍT s.n. (Geol.) Rocă eruptivă de culoare deschisă, cu aspect granular fin. [Cf. fr. aplite, germ. Aplit]. Vezi definitia »
negrijít, negrijítă, adj. (înv. și reg.) 1. care este neglijat. 2. care nu este rânduit, curățat, dereticat. 3. care nu a fost împărtășit, cuminecat. 4. care nu este dotat, pregătit de luptă. Vezi definitia »
BATOJÍT, -Ă, batojiți, -te, adj. (Reg.) Fără putere; stors, istovit (de bătrânețe). – Comp. rus batožit´. Vezi definitia »
ÎMPÂNZÍT, -Ă, împânziți, -te, adj. (Despre ochi, privire) Care a devenit tulbure; care și-a pierdut claritatea; împăienjenit. ♦ Fig. (Despre o mulțime) Răspândit pe o mare întindere. – V. împânzi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z