Definita cuvantului nepersonal
NEPERSONÁL adj. v. INFINITIV. (Gram.; adesea adjectival) Mod impersonal, considerat drept forma-tip a verbului și care denumește acțiunea exprimată de verb fără referire la nuanțele ei modale, temporale sau personale. [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu nepersonal
CURIÁL, -Ă adj. Care aparține aceleiași curii, referitor la o curie. [Pron. -ri-al. / < lat. curialis]. Vezi definitia »
NEACTUÁL, -Ă, neactuali, -e, adj. Care nu este actual sau în actualitate: inactual. [Pr.: ne-ac-tu-al] – Ne- + actual. Vezi definitia »
MULTIAXIÁL, -Ă adj. cu mai multe axe; pluriaxial. (< fr., engl. multiaxial) Vezi definitia »
CRIMINÁL2, -Ă, criminali, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care conține o intenție nelegiuită, care constituie o crimă, referitor la crimă; rău, dăunător. 2. S. m. și f. Persoană care a săvârșit o crimă; criminalist2. ♦ Criminal de război = persoană care, în timpul unui război, se face vinovată de crime împotriva legilor și uzanțelor războiului, precum și împotriva păcii internaționale și a umanității. – Din fr. criminel, lat. criminalis. Vezi definitia »
HIPOTERMÁL, -Ă adj. (despre minerale) format pe cale hidrotermală, la temperatură înaltă. (< fr. hypothermal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z