Definita cuvantului previa
PRÉVIA adj. invar. v. PLACENTĂ (1). (Anat.) Organ musculos și spongios care se formează în perioada de gestație la majoritatea mamiferelor și care face legătura între mamă și embrion, servind la nutriția și respirația acestuia, eliminându-se la naștere; casă, căiță, cămașă, loc. ◊ Placentă previa = placentă (1) anormală, dezvoltată în partea inferioară a uterului. [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu previa
ARDEIÁ, ardeiez, vb. I. 1. Tranz. A condimenta o mâncare cu ardei iute (sau cu piper, boia etc.). 2. Refl. Fig. (Fam.; despre oameni) A se irita, a se supăra. [Pr.: -de-ia] – Din ardei. Vezi definitia »
SEQUÓIA [SE-CVO-] s. m. arbore conifer gigantic din California, cu frunzele aciculare, persistente; arbore-mamut. (< fr. séquoia, lat. sequoia) Vezi definitia »
microeconomia, microeconomie, 1. știința care se ocupă cu studiul fenomenelor, proceselor și relațiilor generate de comportamentul agenților economici individuali (producător, consumator) în procesul de alocare a resurselor în vederea satisfacerii nevoilor. – pref. micro- + economia. Vezi definitia »
Homofobia este o fobie (aversiune sau teamă patologică) care se manifestă printr-o discriminare sau ură față de persoanele cu o orientare sexuală alta decât cea heterosexuală, în principal față de homosexuali. Homofobia poate fi clasificată drept un tip de xenofobie. Adjectivul asociat este „homofobic”. Vezi definitia »
A PRACTICA CUNILIȚIA a ciufului veverița, a da limbi, a limba, a linge cireașa / chiseaua, a-i lua (cuiva) mustățile la tors, a-i mirosi crinul (unei femei), a paște, a pune botul, a pune botul la savarină, a pupa adânc, a sorbi ceașca, a trage o clanță / limbi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z