Definita cuvantului sarsana
sarsaná / saxaná (pop., fam.) s. f., art. sarsanáua / saxanáua, g.-d. art. sarsanálei / saxanálei; pl. sarsanále / saxanále, art. sarsanálele / saxanálele

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu sarsana
Sirena:(in mitologia greaca) fiinte fantastice, inchipuite(in 'Ódiseea'') ca niste femei cu picioare si aripi de pasare, care atrageau pe corabieri prin cantecul lor fermecat la tarmul stancos al insulei lor,unde corabiile,zdrobindu-se, naufragiatii erau sfartecati de ele(reprezentate mai tarziu cu coada de peste in loc de picioare). Vezi definitia »
FRACȚIONÁ vb. I. tr. A împărți un întreg în mai multe părți. [Pron. -ți-o-. / < fr. fractionner, cf. it. frazionare]. Vezi definitia »
Zona mică de pe retină care folosește celule sensibile la lumină pentru a reda detaliile fine. Vezi definitia »
CRĂCĂNÁ, crăcănéz, vb. I. Refl. și tranz. A(-și) desface picioarele în lături. ♦ Refl. (Despre picioare) A se întinde în lături; a se rășchira, a se crăci. – Din crăcană. Vezi definitia »
OBSTRUCȚIONÁ, obstrucționez, vb. I. 1. Refl. (Med.; despre lumenul organelor tabulare) A suferi o obstrucție (1). 2. Intranz. A face obstrucție (2) la... 3. Tranz. (La fotbal, handbal etc.) A împiedica pe atacantul advers să ajungă la minge, fără a juca. [Pr.: -ți-o-] – De la obstrucție. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z