Definita cuvantului lot
lot (lóturi), s. n.1. Parte, bucată. – 2. Teren pentru construcții. – Mr. lot. Fr. lot (în mr., din it. lotto). – Der. loterie, s. f., din fr. loterie; loton, s. n. (loterie, joc de noroc care imită loterie), din fr. loto, germ. Lotto (Graur, BL, IV, 107).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu lot
MATELÓT s. m. marinar. (< fr. matelot) Vezi definitia »
SPOT, spoturi, s. n. 1. (Fiz.) Urmă luminoasă lăsată pe o scară gradată sau pe un ecran de o rază de lumină reflectată pe oglinda unui instrument de măsură, care servește ca indicator. ♦ Fascicul concentrat de lumină folosit pentru luminarea scenei sau a unui actor; proiector care produce acest fascicul. 2. Scurt anunț sau reclamă comercială prezentată la radio și televiziune. – Din fr. spot. Vezi definitia »
BYLOT, ins. în Arh. Arctic Canadian, în N ins. Țara lui Baffin, la V de G. Baffin; 10,9 mii km2. Relief muntos (1.951 m alt.). Ghețari. Despărțită de Țara lui Baffin, la S, prin Eclipse Sound. Vezi definitia »
FOTOROBÓT s. m. portret reconstituit după mărturii în vederea cercetărilor făcute de poliție. (< fr. photo-robot) Vezi definitia »
zeamă de clopot expr. (pop.) moartea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z