Definita cuvantului șopăite
ȘOPĂÍTE formă verbală în loc. adv. v. ȘOPĂI. (Fam.) A vorbi cu cineva în șoaptă; a șopti, a șușoti. ◊ Loc. adv. Pe șopăite = în șoaptă. [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu șopăite
SAȚIETÁTE s. f. 1. saț, saturație; îmbuibare. 2. plictiseală, oboseală, dezgust provocat de suprasaturație; saturație (2). (< fr. satiété, lat. satietas) Vezi definitia »
CAPACITÁTE, capacități, s. f. 1. Volum al unui recipient. 2. Însușirea de a fi încăpător; mărime care reprezintă cantitatea maximă de materii sau de energie pe care o poate acumula un corp, un sistem etc. ◊ Măsuri de capacitate = măsuri cu care se determină volumul lichidelor, al cerealelor etc. 3. Posibilitatea pe care o are un corp, un sistem etc. de a acumula o cantitate de materii sau de energie. 4. Posibilitatea de a lucra într-un domeniu, de a realiza ceva. ♦ Posibilitatea, însușirea morală sau intelectuală a cuiva; aptitudine. ♦ Persoană capabilă. 5. Însușirea de a face acte juridice valabile. – Din fr. capacité, lat. capacitas, -atis. Vezi definitia »
CELERITÁTE s.f. (Rar) Iuțeală, repeziciune. [Cf. fr. célérité, it. celerità, lat. celeritas]. Vezi definitia »
SPORTIVITÁTE s.f. Însușirea de a fi sportiv; loialitate. V. fair-play. [Cf. fr. sportivité]. Vezi definitia »
ZOOFÍTE s.n. pl. Încrengătură cuprinzând animale inferioare (echinoderme, meduze, polipi, spongieri, infuzori) cu aspect ce amintește de plante; fitozoare. (din fr. zoophytes) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z