Definita cuvantului marghiloman
marghilomán (marghilománe), s. n. – Cafea cu rom. De la Marghiloman (Mihai), prefect de poliție în București în anii 1861-63. Cf. Tagliavini, Arch. Rom., XII, 222.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu marghiloman
POSTEMINESCIÁN, -Ă, posteminescieni, -e, adj. Referitor la perioada care a urmat imediat epocii eminesciene, care aparține acestei perioade. [Pr.: -ci-an] – Post1- + eminescian. Vezi definitia »
gologán (gologáni), s. m.1. Monedă de aramă de 10 bani.2. Bani. Creație expresivă, bazată pe rădăcina gog-, s.v.; cf. și gogoloi, gogoneț, golomoz. Sensul primar, conform acestei explicații, trebuia să fie cel de „bulgăre” sau bilă; pentru trecerea semantică, cf. fr. bille „bulgăre” și „monedă de aramă”, sp. redondo „monedă”, sp. din Cuba bolo „monedă de argint”. Originea expresivă a fost indicată încă de Bogrea, Dacor., IV, 818; după Cihac, II, 121, urmat de Scriban și cu îndoieli de către DAR, trebuie plecat de la *golovan, din sl. glava „cap”, explicație insuficientă. Der. gologăneț, s. n. (mărunțiș; bănet); gologăni, vb. (a înșela, a escroca, a fura). Din rom. provin mag. din Trans. gologany „monedă de aramă” și bg. gologan (Capidan, Raporturile, 231). Vezi definitia »
MICROBIÁN, -Ă adj. Produs de microbi; răspânditor de microbi. [Pron. -bi-an. / cf. fr. microbien]. Vezi definitia »
babiloneán, -ă, s. m. și f., adj., pl. babilonéni, -e Vezi definitia »
TRAGEDIÁN, -Ă, tragedieni, -e, s. m. și f. Actor specializat în roluri de tragedie. [Pr.: -di-an] – Din fr. tragédien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z