Definita cuvantului marțolin
marțolín (-nuri), s. n. – Țesătură de mătase pentru căptușeli. – Var. marțolină, marțelină. Fr. marceline. Sec. XIX, înv.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu marțolin
ACTUL DE NAVIGAȚIE DIN 1651, lege care permitea intrarea în Anglia a mărfurilor din colonii numai pe vase engleze, iar a celor europene numai pe vase engleze sau aparținînd țărilor de unde proveneau mărfurile. A stimulat dezvoltarea flotei Angliei și a subminat puterea maritimă a Republicilor Provinciilor Unite (viitoarea Olandă). Vezi definitia »
GIRONDÍN s. m. membru al unei grupări politice din timpul Revoluției franceze din 1789, care reprezenta interesele burgheziei industriale, comerciale și financiare. (< fr. girondin) Vezi definitia »
MAGAZÍN, magazine, s. n. 1. Local în care se expun și se vând diferite mărfuri; prăvălie (mare). 2. Publicație periodică (ilustrată) cu material din domenii variate sau, p. ext. (urmat de determinări), dintr-un anumit domeniu. – Din fr. magasin. Vezi definitia »
BIZANTÍN, -Ă, bizantini, -e, adj. De la Bizanț, care este propriu Bizanțului, din vremea împărăției bizantine. ♦ Fig. Corupt, perfid. – Fr. byzantin (lat. lit. byzantinus). Vezi definitia »
TANÍN s.n. Substanță organică de origine vegetală, folosită în special la tăbăcirea pieilor. [< fr. tanin]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z