Definita cuvantului îmbezna
ÎMBEZNÁ, pers. 3 îmbeznează, vb. I. Refl. (Reg.) A se face întuneric beznă. – Din în- + beznă.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu îmbezna
BOGORODICINA, s.f. Termen bisericesc de origine slavonă: 1. „[a] Născătoarei de Dumnezeu”. De obicei se referă la Troparele (cântări scurte de slăvire și laudă) pentru Născătoarea de Dumnezeu, rânduite la Utrenie și Vecernie și la Canoanele sărbătorilor, pentru fiecare zi a săptămânii. Acestea se cântă pe cele opt glasuri bisericești. 2. Se poate referi și la mirida Născătoarei de Dumnezeu (părticică de prescură) așezată pe Sfântul Disc, la Slujba Proscomidiei (premergătoare Sfintei Liturghii). Sursă: Ene și Ecaterina Braniște, Dicționar enciclopedic de cunoștințe religioase, Edit. Diecezană, Caransebeș, 2001, p. 66. Vezi definitia »
BLANDIANA, com. în jud. Alba; 1.323 loc. (1991). Stație de c. f. Importante vestigii arheologice datînd din neolitic pînă în sec. 11-12. În satul Acmariu, biserică de lemn (sec. 18). Vezi definitia »
PERSOANA CARE NU VEDE Vezi definitia »
RETURNÁ2, returnéz, vb. I. Tranz. A turna din nou un film. – Re1- + turna2. Vezi definitia »
RUINÁ vb. tr., refl. 1. a (se) dărăpăna, a (se) nărui, a (se) surpa. 2. (fig.) a-și pierde, a face pe cineva să-și piardă averea; a sărăci. ◊ (fig.) a(-și) distruge sănătatea. (< fr. ruiner, lat. ruinare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z