Definita cuvantului mehter
mehtér (mehtéri), s. m. – Muzicant dintr-o orchestră militară turcă. Tc. mehter, din per. mihter „șef” (Șeineanu, III, 75). Sec. XVIII, înv.Comp. mehterbașa, s. m. (dirijor de muzică militară), din tc. mehterbasi, înv.; meterhanea (var. mehterhanea), s. f. (orchestră turcească), din tc. mehterhane.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu mehter
CÁPER s.m. (Bot.) Arbust mediteranean cu flori mari, albe sau roșietice și cu fructe comestibile. [< it. cappero]. Vezi definitia »
CONTÁINER s. n. 1. ambalaj metalic cu forme și dimensiuni standardizate, astfel încât să cuprindă un număr exact de obiecte sau cantități anumite de materiale, pentru transport. 2. cutie specială în care sunt puse aparate, instrumente etc. în rachetele cosmice. (< engl. container) Vezi definitia »
FRIZÉR, frizeri, s. m. Lucrător care se ocupă cu bărbieritul sau cu tunsul părului; bărbier. ♦ Coafor. – Din fr. friseur. Vezi definitia »
TAPIȚÉR s. m. lucrător specialist în lucrări de tapițerie. (< germ. Tapezeie/re/r) Vezi definitia »
CANTONIÉR, -Ă, cantonieri, -e, s. m. și f. Persoană care are sarcina de a supraveghea și întreține o anumită porțiune de șosea sau de cale ferată. [Pr.: -ni-er] – Din fr. cantonnier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z